Engelliler Haftası Etkinliği

Kırıkkale Üniversitesi engelli birim temsilcisi olan Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulunda Çocuk Gelişimi Bölümü 4. sınıf öğrencilerimizin destekleriyle 4-5 Aralık 2023 tarihlerinde Otizm Spektrum Bozukluğu olan çocuklara yönelik destek eğitim etkinlikleri düzenlenmiştir.

Etkinliklerin ilk gününde ebeveynlere yönelik "Otizm Spektrum Bozukluğunda Takıntılı Davranışlar ve Dikkat Edilmesi Gerekenler" başlıklı bilgilendirme kitapçıkları hazırlanmış ve ebeveynler ile yapılan toplantı sonrasında kitapçıklar dağıtılmıştır. Giyme-Çıkarma/Soyunma aktivitelerinde karşılaşılan sorunlar çerçevesinde; otizmli çocukların giysilere bağlılık geliştirip dört mevsim aynı giysiyi giymek istemeleri, giysi küçüldüğü halde giymekte ısrar etmeleri vb. içeriklerde; takıntılarıyla ilgili etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda okuldaki panolara sökülüp takılabilen mevsim ögeleri yerleştirilmiş; iki çocuk resmi üzerinde mevsimine uygun kartonlardan hazırlanmış kıyafet figürleri takılmış ve uygun giysi seçiminin önemi üzerine çocuklarla konuşulmuştur.