Çocuk Şenliği

Üniversitemiz Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü ve Keskin Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı iş birliğiyle  Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı münasebetiyle “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Çocukla Buluşuyoruz” etkinliği düzenlendi.

Kapalı Spor Salonu’nda yapılan etkinliğe Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Sakarya, Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Ezgi Akıncı Demirbaş ve Dr. Öğretim Üyesi Nuray Öztürk, Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aygen Çakmak, Keskin Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. ve Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Dr.  Fikriye Sezer, Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Pelin Esmergül, Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Naciye Güven; MKE Anaokulu, Nasrettin Hoca Anaokulu, Fabrikalar Şehit Çağdaş Tamkoç Anaokulu, Kızılırmak Şehit Volkan Pilavcı Anaokulu ve Şehit Mustafa Nohut Anaokulu öğretmen ve öğrencileri, akademik personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Sakarya’nın açılış konuşması ile devam etti. Doç. Dr. Seda Sakarya, konuşmasında “Sevgili öğretmenler, sevgili çocuklar ve değerli konuklarımız; bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılına ulaşmanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek, hepimizin insanlık görevidir” sözünden aldığımız ilhamla Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak geleceğimizin aydınlık yüzleri olan çocuklarımızı selamlıyor, güzelce vakit geçirmelerini diliyorum” dedi.

Açılış konuşması sonrasında minik öğrenciler, akademik personelimiz ve öğrencilerimizin gözetiminde grafon kağıdı ile Türk Bayrağı yapımı, seramik çalışması, el baskısı, yüz boyama, müzik-ritim çalışması ve kukla yapımı etkinliklerine katıldılar.

Renkli anlara sahne olan programda “Cumhuriyet “ konulu tiyatro gösterisi ve animasyon gösterileri de yapıldı. Etkinlik stantlarını ziyaret eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, yapılan çalışmalar hakkında akademik personelimizden ve öğrencilerimizden bilgi alarak minik misafirlerimiz ile sohbet etti.